Wednesday, August 26, 2009

Farewell Dinner

Minggu ni minngu terakhir saya berkerja dgn MIHRM, mmg agak berat hati nak berhenti tapi kerana percaturan dalam hidup dan demi selangkah kehadapan saya gagahkan diri juga menerima tawaran baru. Apa yang saya harapkan suasana di tempat baru akan berjalan lancar seperti yang di harapkan. Bulan ni sahaja 2 org staff berhenti kerana ada tawaran lain, melainkan kwn baik dan officemate saya sorang ni berhenti kerana nak sambung belajar ke peringkat PhD, emmm.. cemburu gak kwn saya ni bakal mendapat gelaran Dr. selepas ni, teringin gak sambung belajar (tapi wang mana mauk korek), minta kat parent pun adik2 yg lain semua masih belajar tambahan pula otak ni dah tak mcm dulu bijanya hikhik (simptom2 malas lah ni). Banyak pengalaman yg saya dapat dengan company ni tambahan pula Boss nya pun flexible dan understanding orangnya, tapi Boss tetap Boss hehe. To my Boss thank you so much coz being such a good trainer to me until you “built up” me who I am now and very appreciated the Testimonial.

Boss pun dah dua kali counter offer tapi senior kata saya better ambik new offer, walau bagaimana pun saya masih kena update org baru sampai bulan November, tu pun saya kena dtg dlm weekend kalo saya free, tapi tak apalah janji saya masyuk hehehe kira part-time lah, emmm lega my Boss bila saya setuju utk update org baru nnti.

Ini merupakan percaturan yang agak berat saya putusan kerana ianya berkaitan dgn masa depan karya saya sendiri. Setelah pertimbangkan, minta pendapat senior, kwn2 dan yg penting restu kedua orang tua ku hehehe, akhirnya saya putusan terima tawaran baru. Dengan penuh debaran untuk berkerja di tempat baru, apa yang saya harapkan dan doakan ialah di tempat baru semuanya lancar. God Bless Me.

1 comment:

  1. hai.....cadangan:ada slot guna bahasa iban.tq

    ReplyDelete